Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

ZWYCIĘZCY ZADANIA
Domowe pieczywo

Serdecznie gratulujemy wszystkim zwycięzcom VI zadania Wyborów Kulinarnego Bloga Roku 2012 - Domowe pieczywo.

Bloger

Zwycięskim przepisem, wliczając głosowanie internautów i wybór jury w VI zadaniu konkursu Wybory Kulinarnego Bloga Roku 2012 został przepis Bułki marszałki z kardamonem z bloga Crust and Dust.

Zdobywcą nagrody, karty upominkowej DUKA o wartości 300 zł, został przepis Pain au Levain z bloga Cuisine de Remi.

Głosujący

Zwycięzcami i zdobywcami nagrody karty upominkowej DUKA o wartości 50 zł, w VI zadnaiu konkursu Wybory Kulinarnego Bloga Roku 2012 za komentarze, wśród głosujących zostali:

barbra66
Zapach pieczywa w domu,to zapach świątecznego stołu....Pamiętam ten smak z dzieciństwa,i piece chlebowe,w których babcia wypiekała drożdżowe bułki.Głosuję na ten przepis,bo go wypróbowałam,i tak powstał mój własny zapach i smak.... ;)

borowik
Domowe pieczywo zawsze kojarzyło mi się z tymi okropnymi wypadami do piekarni po świeże bułki. Nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby ciasto drożdżowe zostawić w lodówce na noc, a potem po prostu je wyjąć, wziąć prysznic i rozkoszować się zapachem świeżego pieczywa. Ale jakim zapachem! przecież to nie tylko pieczywo - to rozgrzewający kardamon. Szczypta kardamonu w bułkach, szczypta w kawie i jestem gotowy zacząć nowy dzień.

myimage
Pieczywo to nie tylko chleby i bułki w stronę których skłaniają się pozostałe przepisy. Gdy inne przepisy zniechęcają mnie do siebie czasem wykonania i przydatnością głównie na kanapki ten wyraźnie się wyróżnia. Paluchy wydają mi się świetną przegryzką lub też przystawką na imprezę - i tak właśnie je zaserwuję przy okazji zbliżającego się Halloween. poza tym pozostawiają sporą dowolność w kwestii dodatków z jakimi mogą być podane - czyli przepis z cyklu coś dla każdego :)

majkaop
Kasztany rzadko goszczą w naszym domu więc je zakupiła ni mówiąc nikomu i według przepisu ze strony zaczęłam lepić bułeczki a nie farmazony ;) i choć jak dla mnie łatwo nie było moje pieczenie pysznie się skończyło Bo przepis ten jest po prostu boski przy takich bułeczkach zapomnisz co to troski zapomnisz co stres i co to kłopoty gdy weźmiesz do ust ten krążek złoty Aromat tak cudny że aż cieknie ślinka (czuje się jak malutka dziewczyna kiedy babcia piekła swoje pyszne pieczywo a ja zajadałam aż było miło ;) ) cudownie chrupkie a w środku mięciutkie wspaniałe bułeczki , okrągłe , malutkie Smak ze świeżym masłem jest niewyobrażalny wypiek to po prostu jest NIEBANALNY

anna
Czyż może być coś wspanialszego od ciepłego domu ,a w nim zapachu pieczonego chleba?!Taki dom tchnie miłością i bezpieczeństwem .Od roku piekę chleb w domu i czuję się w jakiś sposób wyróżniona (przez los),że potrafię to zrobić .A moi domownicy nie chcą słyszeć o pieczywie ze sklepu. Głosuję na chlebek z Prowansji, bo ciekawi mnie zakwas jabłkowy. Upiekę taki chleb i porównam z moim pieczonym na zakwasie z mąki żytniej. Każdy chleb upieczony na zakwasie ma cudowny zapach ,smak i świeżość.Prezentowany wygląda pięknie ,a intryguje mnie to jabłuszko.

bianco77
Prostota jest czasem trudna do osiągnięcia, jeśli do niej dodamy smak, będzie znakomicie, a jeśli jeszcze całość ucieszy oczy i smakowicie zapachnie będzie to właśnie... chlebek dyniowy z szałwią. Nic dodać, nic ująć, po prostu zjeść :)

diana
Przepis wydaje mi się idealny, jednak zmieniłabym jego nazwę... na wyjątkowy chleb poniedziałkowy. Dlaczego? Znacie kogoś kto lubi poniedziałki? Ja nie, ale gdyby tak zaczynać tydzień od zjedzenia śniadania z tak wspaniałym chlebem z pewnością polubilibyśmy ten dzień ;)

irg
Sprawdziłam , upiekłam Chleb przepyszny, smaczny chrupiący i aromatyczny, a do tego bardzo łatwy i prosty do wykonania. Nikt z rodziny nie mógł się mu oprzeć nawet mój mały synek i 91 letnia babcia. Najlepszą rekomendacją dla tego przepisu jest fakt że po 4 h chleba już nie było - został zjedzony :-) Od tego czasu upiekłam go już 2 x i z pewnością na stałe wpisał się w nasz domowy zestaw pyszności obecnych na stole bardzo często.

eve
Oddałam swój głos na ten przepis ponieważ odkąd upiekłam te niesamowicie pyszne bułeczki, stały się one nieodłącznym kompanem wielu moich posiłków. Przepis jest również bardzo przystępny więc nawet kulinarny laik może je przygotować:) poza tym bardzo chętnie korzystam z przepisów 'Ilovebake' ponieważ prowadzony jest z polotem i zamiłowaniem, bardzo optymistycznie nastawia a prowadząca go osoba wydaje się być nieziemsko pozytywnym człowiekiem. Jestem na wielkie TAK :)

mm
Zamiast igrzysk i chleba, Pani to chyba krzyczy chleba i róż! Wyborny pomysł z użyciem wody różanej do wypieku chleba, jakby Pani lała magiczny eliksir w plebejskie życie.

Najnowsze przepisy

Zapiekane jesienne jabłk...

info 2013
Blog: kulinarna-fuzja.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski

szaszłyki zapiekane

info 2013
Blog: między kuchnią a brzegiem ogrodu
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski