Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Kapusta zapiekana z orzechami

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • kapusta 1 główka
    • śmietana kremówka opakowanie
    • gęsta kwaśna śmietana pół opakowania
    • orzechy laskowe garść
    • sparzone migdały garść
    • ser Gruyere 4 łyżki utartego
    • curry pół łyżeczki
    • masło lurpak 2 łyżki
    • sól,pieprz do smaku
    • natka pietruszki pół pęczka

Jak przygotować

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni C. Kapustę myjemy, kroimy na ćwiartki, ostrym nożem wykrawamy twardą część głąba, tak by kapusta się nie rozpadła na pojedyncze listki. Wrzucamy ją na kwadrans do osolonego wrzątku, wyławiamy, przelewamy zimna wodą i odcedzamy. Żaroodporne naczynie smarujemy masłem, układamy ćwiartki kapusty, kremówkę ubijamy, mieszamy delikatnie z kwaśną śmietaną, orzechami, migdałami i serem. Doprawiamy solą , pieprzem, polewamy kapustę, posypujemy curry, pieczemy kwadrans . podajemy z posiekaną natką.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
między kuchnią a brzegiem ogrodu

Przepis

Kapusta zapiekana z orzechami

Zadanie

Prosto z pieca

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Conchiglioni z ricottą i...

info 2013
Blog: Cuisine de Remi
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski