Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Razowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pom

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąki razowej 50
    • amarantusa 15 g
    • żółtko 1
    • masła Lurpak 10 g
    • soli pół łyżeczki
    • proszku do pieczenia 3/4 łyżeczki
    • jogurt naturalny do uzyskania odpowiedniej konstystencji ciasta

Jak przygotować

Łączymy ze sobą suche składniki, dodajemy masło, żołtko i jogurt. Chowamy do lodówki na 15-20 minut. Po tym czasie wyłożyć ciasto do natluszczonego naczyńka, układać : świeże pomidory, szynkę parmeńską, suszone pomidory, szpinak, mozarellę i buraki, posypać solą i bazylią na wierzchu. Piec w temperaturze 200 stopni do 30 minut.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
navynut.blogspot.com

Przepis

Razowo-amarantusowa tarta galette ze szpinakiem, mozarellą, burakami, szynką parmeńską oraz pom

Zadanie

Prosto z pieca

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Tarta na bazie migdałowe...

info 2013
Blog: fully-flavoured.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski