Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • makaronu conciglioni 200 g
    • szpinaku w liściach 450 g
    • sera ricotta 250 g
    • sera Castello 30 g
    • ząbki czosnku 3
    • pomidorów 5
    • masła czosnkowego Lurpak 2 łyżki
    • soli szczypta
    • pieprzu grubomielonego 1/2 łyżeczki
    • liści bazylii garść

Jak przygotować

Muszle gotujemy al dente i hartujemy. Szpinak podsmażamy w garnku na maśle, dodajemy 2 ząbki czosnku, pieprz, łyżeczkę bazylii i dokładnie mieszamy. Po około 10 minutach dodajemy ser ricotta oraz jeśli ktoś zdecyduje się zaostrzyć smak – ser Castello. Dokładnie łączymy wszystkie składniki, dodajemy soli do smaku i odstawiamy do ostygnięcia. Pomidory obieramy ze skórki, kroimy drobno i podsmażamy na patelni na maśle, dodajemy 1 ząbek czosnku i odrobinę bazylii. Można doprawić solą, cukrem i pieprzem według uznania. Następnie przekładamy pomidory do naczynia żaroodpornego. Muszle nadziewamy sosem szpinakowo serowym za pomocą łyżeczki a następnie układamy je w naczyniu żaroodpornym na sosie pomidorowym. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na około 15-20 minut. Wierzch można posypać tartą mozzarellą.

Głosuj na przepis i blog

Cuisine de Remi

Blog
Cuisine de Remi

Przepis

Conchiglioni z ricottą i szpinakiem

Zadanie

Prosto z pieca

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Tarta z dyni z kawałkami...

info 2013
Blog: Tapas de Colores
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Przekąski