Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Kruche tartelinki z mięsem, ziołem i pomidorem.

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • miękkiego masła Lurpak 250g
    • żółtko 1
    • mąki 350g
    • soli szczypta
    • mięsa mielonego 300g
    • duży pomidor 1
    • ziół: tymianek, bazylia szczypta
    • jajko 1
    • creme fraiche 200g

Jak przygotować

KROK PO KROKU: 1) Składniki na ciasto: masło + żółtko + sól + mąka, zagniatamy ze sobą. Wyrobione ciasto odstawiamy do lodówki. 2) W tym czasie należy przygotować farsz. Na patelnie wrzucamy mięso mielone doprawiamy je solą i pieprzem. 3) Do mięska dodajemy drobno pokrojonego pomidora i dusimy. 4) Kiedy nasze ciasto wystarczająco się wychłodziło, rozwałkowujemy je i wykładamy nim foremki. 5) Do farszu dodajemy jeszcze zioła: tymianek i bazylię 6) Następnie nadziewamy tarty farszem 7) Creme freiche łączymy z szczyptą soli i jajkiem. Tak gotowym kremem zalewamy nasze tarty. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 160 stopni/ ok 20-25 minut. Podajemy z sałatką z rukoli i orzechów włoskich.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.babcinytalerzyk.blogspot.ie

Przepis

Kruche tartelinki z mięsem, ziołem i pomidorem.

Zadanie

Prosto z pieca

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Razowo-owsiane pierniczk...

info 2013
Blog: navynut.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski