Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - CHLEBEK BANANOWO-MIGDAŁOWY

O przepisie

Czas wykonania: 120 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąki migdałowej 100g
    • płatków owsianych 100g
    • banany 2
    • soli 1/2 łyżeczki
    • proszku do pieczenia 1 łyżeczka
    • sody oczyszczonej szczypta
    • masła Lurpak 30g
    • jogurtu naturalnego 100g
    • migdałów garść
    • jajko 1

Jak przygotować

Piekarnik nagrzać do 180 stopni (termoobieg). Banany umyć, obrać i rozgnieść widelcem. Migdały drobno posiekać. Do miski wrzucić wszystkie składniki: mąkę migdałową, płatki owsiane, bananowe puree, sól, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, jajko, (rozpuszczone wcześniej) masło, jogurt naturalny i zmiksować na gładką masę. Dodać również posiekane migdały. Wymieszać. Gotową masę przełożyć do keksówki (u mnie: silikonowa, w innym przypadku formę należy natłuścić lub wyłożyć papierem do pieczenia). Wstawić do piekarnika. Piec przez około 60 minut, aż do 'suchego patyczka'. Gotowy chlebek wyjąć i ostudzić.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.tastyy.blogspot.com

Przepis

CHLEBEK BANANOWO-MIGDAŁOWY

Zadanie

Prosto z pieca

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Zielona pełnoziarnista t...

info 2013
Blog: Ooomnomnomnom.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski