Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Razowo-owsiane pierniczkowe scones z orzechowym twarożkiem i figami

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąki razowej 60 g
    • płatków owsianych 30 g
    • masła Lurpak 15 g
    • proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
    • soli szczypta
    • cukru trzcinowego łyżeczka
    • przyprawy do piernika łyżeczka
    • cynamonu łyżeczka

Jak przygotować

Płatki owsiane zalać wrzątkiem, aby napęczniały. Dodaję do nich resztę składników (masła nie rozpuszczamy ! ), zagniatamy ciasto do momentu aż stanie się gładkie i elastyczne. Podzielić je na pół formując 2 bułeczki. Piec ok 15 minut w temperaturze 200 stopni. Koniecznie podawać gorące :)

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
navynut.blogspot.com

Przepis

Razowo-owsiane pierniczkowe scones z orzechowym twarożkiem i figami

Zadanie

Prosto z pieca

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Tarta na bazie migdałowe...

info 2013
Blog: fully-flavoured.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski