Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Krem z dyni z sezamem, chipsami z cukinii i pleśniowym serem Castello

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • dyni ok. 500g
    • duży ziemniak 1
    • ziaren sezamu 2 solidne łyżki
    • cukinii kilka plastrów
    • korzenia imbiru plasterek
    • suszonej trawy cytrynowej szczypta
    • jarzynki szczypta
    • soli szczypta
    • czosnku ząbek
    • oliwy z oliwek odrobina
    • sera Castello z niebieską pleśnią kawałeczek

Jak przygotować

ZUPA: Ziemniaka obierz i pokrój w kostkę. Z dyni usuń pestki, obierz ze skóry i również pokrój w dość grubą kostkę. Czosnek pokrój w cienkie plasterki, a kawałek imbiru na mniejsze kawałki. Wszystko wrzuć do garnka z oliwą z oliwek, dodaj trawę cytrynową i smaż, póki warzywa nie zaczną się lekko rozpadać. Dodaj około 1 kubka wody, tak aby przykryć wszystkie warzywa i duś na małym ogniu aż zmiękną. Dopraw solą i jarzynką do smaku. Gotową zupę zmiskuj blenderem na gładką masę, w razie potrzeby dodaj wody, gdyby konsystencja Ci nie odpowiadała. Na koniec dodaj ziarna sezamu i wymieszaj. CHIPSY Z CUKINII: W czasie gotowania zupy pokrój cukinię na cienkie plasterki (około 2mm), rozłóż na blasze i podpiecz delikatnie z obu stron w piekarniku z termoobiegiem. Chipsy powinny być lekko brązowe i chrupiące. PODANIE: Krem z dyni podawaj na gorąco z chipsami z cukinii i pokruszonym serem pleśniowym. SMACZNEGO!:)

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.doschrupania.blogspot.com

Przepis

Krem z dyni z sezamem, chipsami z cukinii i pleśniowym serem Castello

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Risotto z cukinią i sere...

info 2013
Blog: Obados na obiados
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski