Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - tagliatelle ze śmietaną, groszkiem i niebieskim serem pleśniowym

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • tagliatelle 50 dkg
    • mrożonego groszku 20 dkg
    • niebieskiego sera pleśniowego 10 dkg
    • śmietany 12% 300 ml
    • posiekanej natki pietruszki 2 łyżki
    • startego parmezanu 0,5 szkl.
    • sól i pieprz do smaku

Jak przygotować

groszek wrzucić na osolony wrzątek, ugotować, osączyć i ostudzić. ser pokroić w centymetrową kostkę i roztopić w rondelku z grubym dnem. dodać śmietanę i dokładnie wymieszać. wsypać groszek, doprawić solą i pieprzem. makaron ugotować al dente, odcedzić, włożyć z powrotem do garnka, w którym się gotował. wlać sos, wrzucić natkę i parmezan. potrząsać garnkiem, by sos wymieszał się z makaronem.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Eksperyment sobotni

Przepis

tagliatelle ze śmietaną, groszkiem i niebieskim serem pleśniowym

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Pieczone gruszki z niebi...

info 2013
Blog: www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski