Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Buraki nadziewane sałatką z gruszki, orzechów i sera pleśniowego

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • średniej wielkości buraki 2
    • sera Castello 100 g
    • orzechów włoskich garść
    • gruszka 1
    • octu balsamicznego 1 łyżka
    • oliwy z oliwek 1 łyżka

Jak przygotować

Buraki ugotować do miękkości. Obrać, ostudzić. Z każdego odkroić od spodu plaster, by stabilnie ustawić buraka na talerzu. Przy pomocy noża delikatnie wydrążyć środek każdego buraka, odłożyć go na bok. Gruszkę obrać. Wydrążone środki buraka, gruszkę i ser pleśniowy pokroić w kostkę. Posypać orzechami włoskimi. Polać oliwą i octem balsamicznym, dobrze wymieszać. Sałatkę nałożyć do wydrążonych buraków. Pozostałą część ułożyć na talerzu obok.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
planeta-smaku.blogspot.com

Przepis

Buraki nadziewane sałatką z gruszki, orzechów i sera pleśniowego

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Pizza z szynką, szpinaki...

info 2013
Blog: www.relishmeals.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Przekąski