Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Crostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masła 4 łyżki
    • olej 2 łyzki
    • szalotki posiekane 2
    • posiekane kurki 2 szklanki
    • posiekane shitake 2 szklanki
    • starty ser castello 1 szklanka
    • listki tymianku 1 łyzka
    • crostini 24 sztuki

Jak przygotować

W dużej patelni rozgrzej masło z oliwą, włóż szalotki i smaż 3-4 minuty na średnim ogniu. Następnie dodaj grzyby i podsmażaj na dużym ogniu przez kolejne 4-5 minut, aż cała wilgoć odparuje. Dopraw solą i pieprzem, wmieszaj tymianek i odstaw. Przygotuj crostini, wykładając około łyżki grzybków na każdą kromkę. Ułóż je na wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia blaszce do pieczenia, po czym posyp każdą serem. Umieść blachę w piekarniku bezpośrednio pod rozgrzanym grillem i piecz, aż ser się roztopi. Podawaj ciepłe.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
karmelowy.pl

Przepis

Crostini z kurkami, grzybami shitake i serem Castello

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Pieczone pierożki z kurk...

info 2013
Blog: www.babcinytalerzyk.blogspot.ie
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski