Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - otrębowa tarta z niebieskim serem pleśniowym i jabłkiem

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • otrąb pszennych 6 łyżek
    • jajko 1
    • jogurtu naturalnego 3 łyżki
    • proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki
    • pieprzu szczypta
    • soli szczypta
    • sera pleśniowego Castello 150g
    • jabłko małe)(1

Jak przygotować

Jajko roztrzepać widelcem, dodać otręby pszenne, jogurt naturalny, proszek do pieczenia, doprawić (według uznana) solą i pieprzem i wymieszać. Masę przelać do foremki i piec 10-15 minut w 200 stopniach. W tym czasie jabłko obrać ze skórki. Owoc pokroić w plasterki. To samo zrobić z serem pleśniowym. Gotowe otrębowe ciasto wyjąć z piekarnika i wyłożyć na blaszkę. Ułożyć na nim ser pleśniowy i plasterki jabłka, doprawić pieprzem. Wstawić do piekarnika jeszcze na około 5 minut.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.tastyy.blogspot.com

Przepis

otrębowa tarta z niebieskim serem pleśniowym i jabłkiem

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Gotowane w syropie polsk...

info 2013
Blog: Ooomnomnomnom.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski