Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Roladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • pierś z kurczaka 1 pojedyncza
    • sól morska prowansalska do smaku
    • pieprz cayenne do smaku
    • ziół prowanslaskich szczypta
    • sera pleśniowego Castello plaster
    • natki pietruszki 1 łyżka
    • oleju 1 łyzeczka

Jak przygotować

Pierś z kurczaka przecinamy w połowie, ale nie do końca, rozkładamy i rozbijamy dokładnie tłuczkiem do kotletów. Podłużny papier do pieczenia smarujemy olejem, posypujemy solą prowansalską, pieprzem cayenne i szczyptą ziół prowansalskich. Układamy plaster piersi, na środku układamy świeżą natkę pietruszki oraz słupki sera pleśniowego. Pierś dokładnie zwijamy w roladkę, zawijamy w papier do pieczenia, spinamy wykałaczką, układamy na rozgrzanej suchej patelni smażymy z każdej strony po 2-3 minuty minut. Gotową roladkę zostawiamy by odpoczęła, kroimy w ukośne plastry ok. 2 cm, wykładamy na talerz, dekorujemy podajemy z ogórkiem i pomidorami. Posypujemy ognistą mieszanką przypraw. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.gotujeismakuje.pl

Przepis

Roladki drobiowe z pietruszką i serem pleśniowym

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

MUSZLE FASZEROWANE DWOMA...

info 2013
Blog: www.odczarujgary.pl
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski