Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym Castello

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • duże gruszki 3
    • ser pleśniowy Castello 1 opak.
    • opakowania szynki dojrzewającej 2
    • łyżki jabłkowego octu winnego 2
    • pomarańcza 1
    • goździki kilka sztuk
    • ocet balsamiczny 2 łyżki
    • wykałaczki 20

Jak przygotować

-gruszki obieramy, usuwamy środek gruszki z nasionami, dzielimy każdą gruszkę na 8 części -ósemki gruszek moczymy przez ok. 30 minut w marynacie: sok z pomarańczy, ocet winny, szczypta soli, goździki -ser pleśniowy kroimy na płaskie nieduże plastry -każdy plaster szynki dzielimy krojąc ją wzdłuż -zawijamy plastrem szynki gruszkę połączoną z serem, --wykałaczką spinamy końce szynki -polewamy octem błyskawicznym dla smaku i dekoracji

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Tapas de Colores

Przepis

Gruszki z szynką dojrzewającą i serem pleśniowym Castello

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

tagliatelle ze śmietaną,...

info 2013
Blog: Eksperyment sobotni
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski