Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • czekolada 1 tabliczka
    • masło 2/3 kostki
    • ser Castello 50 g
    • cukier puder 1 łyżka
    • mąka pszenna 1 łyżka
    • jaja 2 szt
    • sobet gruszkowy 2 kulki
    • roztopiona czekolada pół tabliczki

Jak przygotować

Rozpuszczamy w kąpieli wodnej masło z czekoladą. Ubijamy całe jajka z resztą składników. Do roztopionej czekolady dodajemy masę jajeczną, cały czas intensywnie mieszając trzepaczką. Masa powinna lekko zgęstnieć. Przekładamy ją do wysmarowanych masłem i wysypanych mąką pszenną sufleciarek lub silikonowych foremek i do środka zawartości każdej foremki wkładamy po kawałku pleśniowego sera Castello. Pieczemy w 210’C z termoobiegiem od 8 do 12 minut. Podajemy suflety oblane roztopioną czekoladą w towarzystwie sorbetu gruszkowego lub sorbetu gruszkowego.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
ekuchareczka.pl

Przepis

Suflet czekoladowy z serem Castello i gruszkowym sorbetem

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Zupa krem ze szpinaku z ...

info 2013
Blog: gotowaniezpasja.pl
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski