Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Serowe quiche z kurkami i szynką parmeńską

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • niebieski ser pleśniowy Castello 30 dag
    • serek śmietankowy 40 dag
    • miękkie masło 2 łyżki
    • ubita śmietana ze śmietany 36%)(3 łyżki
    • jajka 2
    • szynka parmeńska 4 plasterki
    • świeże kurki szklanka
    • sól do smaku
    • biały pieprz do smaku
    • pieprz cayenne do smaku
    • gruby szczypior pokrojony 2 garści

Jak przygotować

Nastaw piekarnik na 200 stopni C. Oczyszczone kurki usmaż na masełku z solą i pieprzem. Zmieszaj razem serek śmietankowy, niebieski ser pleśniowy, masło oraz ubitą śmietanę. Potem wbij jajka. Powstałą masę przetrzyj przez sito (np. okrągłym tłuczkiem do ziemniaków) żeby pozbyć się grudek. Dopraw solą, pieprzem i pieprzem cayenne. Nie dodawaj za dużo soli, bo ser pleśniowy jest mocno słony. Do masy dodaj usmażone kurki, pokrojoną szynkę parmeńską oraz szczypior. Delikatnie zamieszaj i ewentualnie dopraw do smaku. Masę przełóż do formy na tartę i wstaw ją do piekarnika. Piecz około 30 minut lub do momentu, gdy quiche lekko się podniesie i będzie rumiane na górze. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.czosnekwpomidorach.blogspot.com

Przepis

Serowe quiche z kurkami i szynką parmeńską

Zadanie

Wariacje wokół sera Castello

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Tarta z ciasta francuski...

info 2013
Blog: www.uzouuzy.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski