Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Słoneczna pieczona dorada

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • świeża dorada 1
    • masło Lurpak klasyczne 15 dag
    • oliwa z oliwek 2 łyżki
    • liście laurowe 6
    • czarne oliwki z pestkami 12
    • suszone pomidory 6
    • świeży tymianek garść
    • świeże oregano garść
    • listki świeżej bazylii 12
    • sól morska do smaku
    • świeżo zmielony pieprz do smaku
    • małe pomarańczowe pomidorki 6
    • ziemniaki 6
    • suszona bazylia łyżka

Jak przygotować

Ryby wypatrosz, dokładnie oczyść i umyj zimną wodą. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Natnij ryby i ułóż je w naczyniu żaroodpornym. W nacięcia włóż listki laurowe i kawałki pokrojonego masła. Ryby posyp wszystkimi składnikami podanymi powyżej, oprócz suszonej bazylii, ona będzie do ziemniaków. Całość posól, posyp świeżo zmielonym pieprzem i polej oliwą z oliwek oraz posyp kawałkami masła. Piecz około 20 minut. Sklaruj 10 dag masła. Rybę możesz podać z ziemniakami pieczonymi. Obrane ziemniaki podgotuj. Pokrój w plastry. Włóż do naczynia żaroodpornego. Posyp suszoną bazylią, solą, pieprzem i oliwą z oliwek. Zamieszaj i piecz około 20 minut. Gdy ryba będzie gotowa, zdejmij skórę i oddziel od ości. Podawaj filety polane sklarowanym masłem, na nich dodatki z naczynia, w którym dorada się piekła, a obok ziemniaczki. Smacznego!:)

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.czosnekwpomidorach.blogspot.com

Przepis

Słoneczna pieczona dorada

Zadanie

Oliwki - wspomnienie z wakacji

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Quiche z pieczonymi oliw...

info 2013
Blog: ekuchareczka.pl
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski