Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Karaibski gulasz z wyspy Św. Marcina w polskiej odsłonie

O przepisie

Czas wykonania: 120 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • wołowiny 1 kg
    • masła 50 g
    • cebuli 300 g
    • ząbki czosnku 4
    • łodygi selera naciowego 2
    • łyżka świeżego imbiru 1
    • czerwona papryczka chilli 1
    • żółta papryka 1
    • puszka krojonych pomidorów w puszcze 400 g)(1
    • limonka 1
    • łyżeczka mielonego kminku 1
    • żeczka mielonego ziela angielskiego 1
    • litra piwa jasnego 0,5
    • korniszonów 200 g
    • łyżki kaparów 2
    • zielonych oliwek nadziewanych czerwoną papryką 200 g
    • chlebków na zupę 4-6
    • łyżki natki pietruszki 4

Jak przygotować

Mięso pokroić w kostkę i przesmażyć porcjami na maśle. Czosnek pokroić w grubą kostkę. Seler naciowy obrać i grubo posiekać. Czosnek pokroić w pasterki. Paprykę pokroić w centymetrową kostkę. Chilli pozbawić nasion i drobno posiekać. Imbir obrać i zetrzeć drobno na tarce. W garnku po smażeniu mięsa usmażyć cebulę, czosnek, seler naciowy, chili, paprykę i imbir. Zetrzeć skórkę z limonki i wycisnąć sok. Gdy warzywa się zeszklą dodać powrotem mięso oraz pomidory z puszki, skórkę oraz sok z limonki, przyprawy i zalać piwem aż do przykrycia składników. Następnie dusić na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę. Dodać korniszony, kapary i oliwki, gotować na małym ogniu już bez przykrycia ok. 15 minut. Podawać w wydrążonych chlebkach. Przed podaniem udekorować na wierzch posiekaną natką pietruszki.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
gotowaniezpasja.pl

Przepis

Karaibski gulasz z wyspy Św. Marcina w polskiej odsłonie

Zadanie

Oliwki - wspomnienie z wakacji

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

KURCZAK PO BASKIJSKU

info 2013
Blog: www.odczarujgary.pl
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Mięso