Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Sałatka z mango, grzankami i pistacjami

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • główki sałaty lodowej lub innej 1/2
    • liści szpinaku 10
    • jajka 2
    • owoc mango 1
    • plastrów wędzonego boczku 5
    • sztuk solonych pistacji 15
    • łyżki masła Lurpak 4
    • kromek pszennej bagietki 6
    • łyżek oliwy 6
    • łyżek soku z pomarańczy 6
    • łyżeczka musztardy 1
    • soli szczypta
    • pieprzu szczypta

Jak przygotować

Jajka gotujemy na twardo (6 minut). Plastry boczku kroimy w paski i podsmażamy, aż się zarumieni i będzie chrupiący. Kromki bagietki kroimy w grubą kostkę i podsmażamy na roztopionym maśle na złoty kolor. Połowę owocu mango miksujemy blenderem na gładką papkę. Dodajemy musztardę, sok z pomarańczy, oliwę i miksujemy razem przez kilkanaście sekund. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. W misce układamy warstwami: poszarpaną ulubioną sałatę i liście szpinaku, ćwiartki ugotowanych jajek, podsmażony boczek, pokrojoną w kostkę pozostałą część mango. Na wierzchu układamy maślane grzanki i posypujemy solonymi pistacjami (można je lekko posiekać). Tuż przed podaniem polewamy słodko-wytrawnym dressingiem. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
bistro mama

Przepis

Sałatka z mango, grzankami i pistacjami

Zadanie

Słodko i wytrawnie (połączenie owoców z mięsem lub słonym serem)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Krewetki w sosie mandarynkowym

info 2013
Blog: Cuisine de Remi
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Ryby i owoce morza