Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Czekoladowe babeczki z serem brie i jagodami

O przepisie

Czas wykonania: pow. 2 godz.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masła klasycznego Lurpak 50 g
    • kruchych czekoladowych ciastek 150 g
    • posiekanych orzechów laskowych garstka
    • gorzkiej czekolady 50 g
    • mlecznej czekolady 40 g
    • śmietanki kremówki 100 ml
    • sera brie 60 g
    • jagód pół szklanki

Jak przygotować

Masło roztopić. Ciastka i orzechy rozdrobnić, używając blendera lub tłuczka, wymieszać z masłem. Powstałą masą wylepić 6 foremek do babeczek, dobrze dociskając łyżeczką do ścianek i dna każdej foremki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez ok. 12 minut. Wyłączyć piekarnik, wyjąć babeczki. Do każdego korpusu nałożyć kawałek sera brie i wstawić do wciąż ciepłego piekarnika, by ser lekko się stopił. Czekolady połamać. Śmietankę podgrzać (ma być gorąca, lecz nie może się zagotować), wlać ją do czekolady, wymieszać, aż całkowicie się rozpuści. Masą czekoladową napełniać babeczki z serem, posypać każdą łyżeczką jagód. Gotowe babeczki wstawić do lodówki na minimum 2 godziny, aby dobrze stężały. Następnie delikatnie usunąć foremki i podawać.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
planeta-smaku.blogspot.com

Przepis

Czekoladowe babeczki z serem brie i jagodami

Zadanie

Słodko i wytrawnie (połączenie owoców z mięsem lub słonym serem)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Buraczana owsianka

info 2013
Blog: www.relishmeals.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski