Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • krewetki 400g
    • fenkuł 1 szt.
    • czerwony grejpfrut 1 szt.
    • pomarańcza 1 szt
    • masło 3 łyżki
    • olej 2 łyżki
    • chili 1/2
    • ocet winny 1 1/2
    • ząbek czosnku 1 szt.
    • liście pietruszki garść

Jak przygotować

Przygotowanie: Z cytrusów obciąć plastry z końców, a następnie z góry na dół ściąć skórkę zewnętrzną i cienką (białą) wewnętrzną oraz wyciąć z obranych cytrusów cząstki. Koper włoski pociąć na cienkie paseczki. Z krewetek usunąć „żyłę” –(podważ „żyłę” końcówką noża i wyciągnij ją). Następnie opłukać krewetki pod zimną bieżącą wodą i usmażyć je na 3 łyżkach masła. Obrać i drobno posiekać czosnek, posiekać natkę pietruszki oraz chili. Wymieszać oliwę oraz ocet winny i dodać do niego czosnek, pietruszkę oraz chili. Układać plasterki cytrusów, koper włoski i krewetki, polewając dresingiem, a następnie udekorować listkami koperku.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
gotowaniezpasja.pl

Przepis

Sałatka z grejpfrutem pomarańczą, krewetkami, fenkułem i chili

Zadanie

Potrawy prosto z ogródka (z sezonowymi warzywami)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

POMYSŁ NA KOTLETA, MÓJ S...

info 2013
Blog: daniazklasa.blog.onet.pl
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski