Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - omlet z pastą z zielonego groszku, pomarańczą i rzeżuchą

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • zielonego groszku z puszki)(120g
    • sok z połowy cytryny
    • serka śmietankowego 2 łyżki
    • orzechów włoskich garść
    • pieprz, sól do smaku
    • jajka 2
    • Masła Lurpak Klasyczne 1 łyżeczka
    • rzeżuchy garść
    • pomarańcza 1

Jak przygotować

Przygotować pastę z zielonego groszku: Zielony groszek wysypać na sitko i przepłukać chłodną wodą. Przełożyć do miski, dodać dwie łyżki serka śmietankowego, orzechy włoskie, do tego wycisnąć sok z cytryny, przyprawić solą i pieprzem. Zmiksować za pomocą blendera. Przygotować omlet: Jajka wbić do miseczki i roztrzepać widelcem. Doprawić solą i pieprzem. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło, wlać masę jajeczną i smażyć przez kilka minut z obu stron, aż do zarumienienia. Gotowego omleta zdjąć na talerz, posmarować pastą z zielonego groszku i zwinąć na pół. Pomarańczę sparzyć, obrać i pokroić w plastry. Ułożyć je na wierzchu omleta. Całość posypać jeszcze rzeżuchą. Podawać od razu, na ciepło.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.tastyy.blogspot.com

Przepis

omlet z pastą z zielonego groszku, pomarańczą i rzeżuchą

Zadanie

Słodko i wytrawnie (połączenie owoców z mięsem lub słonym serem)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Czekoladowe babeczki z s...

info 2013
Blog: planeta-smaku.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery