Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • Chleb tostowy 4 kromki
    • Masło orzechowe 2 łyżki
    • jajko 1
    • brązowy cukier 1 łyżeczka
    • Masło Lurpak Klasyczne 2 łyżki
    • rabarbar 1 łodyga
    • cukier puder 1 łyżka
    • woda 2 łyżki

Jak przygotować

Rabarbar myjemy i kroimy w drobną kostkę. Do małego rondelka wrzucamy pokrojony rabarbar, dodajemy cukier puder i wodę. Gotujemy od czasu do czasu mieszając. Kromki chleba tostowego posmaruj od wewnątrz masłem orzechowym i połącz ze sobą 2 kromki. Na talerz rozbij jajko, rozbełtaj je widelcem. Następnie obtocz w jajku tosty, żeby nim nasiąkły. Tak przygotowane odłóż na bok i posyp odrobiną brązowego cukru. Na patelni topimy masło, kładziemy tosty i obsmażamy z obu stron. Następnie przekładamy je na talerz i polewamy musem z rabarbaru. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.uzouuzy.blogspot.com

Przepis

Tosty francuskie z masłem orzechowym i musem z rabarbaru

Zadanie

Słodko i wytrawnie (połączenie owoców z mięsem lub słonym serem)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Sałatka z krewetek i owoców.

info 2013
Blog: ekuchareczka.pl
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski