Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Placki z zielonego groszku z łososiem i jajkiem

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • zielony groszek 1,5 szklanki
    • jajka 5
    • wędzony łosoś 100g
    • mąka pszenna 1 łyżka
    • masło klasyczne Lurpak 2 łyżki
    • olej 1 łyżka
    • kwaśna śmietana 4 łyżeczki
    • sól 2 szczypty
    • świeżo zmielony pieprz 2 szczypty

Jak przygotować

Świeży groszek wrzucamy do osolonego wrzątku i gotujemy 4 minuty. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. 1/3 groszku odkładamy, a pozostały miksujemy z łyżką wody, jednym jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem. Dodajemy łyżkę mąki i pozostały groszek w całości. Dokładnie mieszamy. Masę dzielimy na 4 części i smażymy 4 ładne, okrągłe placki na łyżce rozgrzanego oleju po 3 minuty z każdej strony na średnim ogniu. Na osobnej patelni rozgrzewamy masło i smażymy 4 jajka sadzone, starając się nadać im okrągły kształt. Na usmażone placki smarujemy po łyżeczce śmietany, kładziemy plasterek łososia i na wierzch sadzone jajko; posypujemy solą i świeżo zmielonym pieprzem

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.przepisy.com

Przepis

Placki z zielonego groszku z łososiem i jajkiem

Zadanie

Potrawy prosto z ogródka (z sezonowymi warzywami)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Piersi z kaczki podane z...

info 2013
Blog: www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Mięso