Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Młoda kapusta z kminem i kiełbasą

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Warzywa i grzyby

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • młodej kapusty główka
    • kiełbasy ok. 300 g
    • ząbki czosnku 4
    • duża cebula 1
    • masła Lurpak 50 g
    • mielonej słodkiej papryki łyżka
    • mielonej ostrej papryki łyżka
    • kminku 2 łyżki
    • bulionu 200 ml
    • sól i pieprz do smaku

Jak przygotować

Podsmażamy na maśle posiekany czosnek, cebulę pokrojoną w piórka i półplasterki kiełbasy. Następnie dodajemy pokrojoną, np. w kostkę kapustę i całość smażymy ok. 5 minut. Dodajemy wszystkie przyprawy, podlewamy bulionem i gotujemy na średnim ogniu do miękkości – ok. 25 minut.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
PasjaSmaku

Przepis

Młoda kapusta z kminem i kiełbasą

Zadanie

Potrawy prosto z ogródka (z sezonowymi warzywami)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

cukinia faszerowana kasz...

info 2013
Blog: Eksperyment sobotni
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Przekąski