Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Tarta szparagwa

O przepisie

Czas wykonania: pow. 2 godz.
Kategoria: Zapiekanki i pizze

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masło Lurpak 500 gr.
    • mąka 500 gr
    • zimna woda 200 ml
    • sól 1 łyżeczka
    • Szparagi zielone 1 pęczek
    • śmietana 18% 200 ml
    • jajka 3 szt.
    • ser zółty 200gr.
    • pieprz pół łyżeczki
    • sół odrobina

Jak przygotować

Sól rozpuszczamy w wodzie. 75 gr. masła roztapiamy w rondelku. Mąkę wsypujemy do miski i mieszamy. Dodajemy wodę z solą i masło, po czym zagniatamy na gładkie ciasto. Owijamy je folią spożywczą i wkładamy do lodówki na 2 godziny. Schłodzone ciasto wyjmujemy z lodówki na oprószoną mąką stolnicę i rozwałkujemy na prostokąt. Masło nacieramy na ciasto, zwijamy na pół i jeszcze raz na pół, wałkujemy. Wkładamy do lodówki na 30 min. Następnie ciasto wałkujemy, składamy na pół, wałkujemy.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Moja kuchnia

Przepis

Tarta szparagwa

Zadanie

Potrawy prosto z ogródka (z sezonowymi warzywami)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Fouguasse z kurczakiem i...

info 2013
Blog: kasia gotuje
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Mięso