Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Ravioli z botwinką w sosie koperkowym

O przepisie

Czas wykonania: 120 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąki 300 g
    • jajka 3
    • wody 0,5 szklanki
    • botwinki 1 pęczek
    • ricoty 150 g
    • sera twarogu półtłustego 150 g
    • koperku 0,5 pęczka
    • szczypiorku 0,5 pęczka
    • śmietany 18% tł. 150 g
    • masła Lurpak 1 łyżeczka
    • sól, pieprz do smaku

Jak przygotować

Wyrobić ciasto z męki, jajek i wody, dosolić. Odstawić na godzinę. Botwinkę wypłukać i posiekać , młode buraczki cieniutko obrać i pokroić w słupki. Włożyć do garnka, zalać niedużą ilością wody (tak, żeby przykryć buraczki). Posolić, dusić ok. 10 – 15 minut. Po tym czasie odcedzić i wymieszać z serami, koperkiem, śmietaną i podsmażoną cebulką, doprawić. Ciasto rozwałkować na dość cienki placek, przekroić na pół, nakładać po łyżeczce farszu, przykryć i wykrajać foremką ravioli. Obgotować w osolonej wodzie około 15 minut. W tym czasie przygotować sos. Na maśle Lurpak podsmażyć posiekany szczypiorek, posolić. Gdy zmięknie dodać śmietanę. Chwilę poddusić i na sam koniec wsypać posiekany koperek. Zalać sosem gotowe ravioli.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
zaciszekuchenne.blogspot.com

Przepis

Ravioli z botwinką w sosie koperkowym

Zadanie

Potrawy prosto z ogródka (z sezonowymi warzywami)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Szparagi w maśle cytryno...

info 2013
Blog: www.slodkababka.pl
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Warzywa i grzyby