Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Jajka pieczone na szczawiu i szczawiem faszerowane

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • jajka 4
    • szczaw 300g
    • słonecznik łuskany garść
    • pecorino 30g
    • masło klasyczne Lurpak 2 łyżki
    • świeżo zmielony pieprz szczypta
    • soli ok łyżki

Jak przygotować

2/3 szczawiu siekamy grubiej i mieszamy z łyżką roztopionego masła i solą. Na suchej patelni prażymy ziarna słonecznika; dodajemy szczaw i przesmażamy kilka chwil, aż szczaw zmieni barwę. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Formę do pieczenia smarujemy masłem i przekładamy szczaw Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy wzdłuż na połówki. Wyciągamy żółtka. Ser ścieramy na drobnej tarce i połowę dodajemy do żółtek i reszty posiekanego szczawiu. Dodajemy łyżkę masła i miksujemy na gładką masę. Doprawiamy solą i pieprzem. Farszem nadziewamy białka i układamy do formy na podsmażony szczaw. Posypujemy resztą startego sera i zapiekamy 15 minut w 220 stopniach

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.przepisy.com

Przepis

Jajka pieczone na szczawiu i szczawiem faszerowane

Zadanie

Potrawy prosto z ogródka (z sezonowymi warzywami)

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Piersi z kaczki podane z...

info 2013
Blog: www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Mięso