Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - chutney truskawkowo-rabarbarowy

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masła Lurpak 3 łyżki
    • truskawek 40 dkg
    • rabarbaru 40 dkg
    • ostrej papryki 1 łyżeczka
    • imbiru 1 łyżeczka
    • goździki 2
    • gwiazdka anyżu 1
    • brązowego cukru 2-3 łyżki
    • czerwona cebula 1
    • suszonego rozmarynu 1 łyżeczka

Jak przygotować

Zeszklić na maśle posiekaną drobno cebulę. Dodać łyżeczkę ostrej papryki, imbir, goździki i anyż. Smażyć przez chwilę. Truskawki i rabarbar umyć i pokroić, dodać na patelnię, posypać rozmarynem. Dusić, aż owoce puszczą sok. Dodać brązowy cukier do smaku, zwiększyć ogień i smażyć, aż truskawki i rozmaryn rozpadną się.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Eksperyment sobotni

Przepis

chutney truskawkowo-rabarbarowy

Zadanie

Wszystko z truskawkami

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Waniliowe babeczki z truskawką

info 2013
Blog: kraina-tysiaca-smakow.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Przekąski