Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Sadzone w bułach

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Jajka i sery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • kajzerek dowolna ilość
    • cebule 2 średniej wielkości
    • pomidory 2 duże
    • czosnku 4 ząbki
    • parówek dobrej jakości 6-8
    • sera cheddar 50g
    • ilość uzależniona od ilości bułek jajka,
    • masła Lurpak 100g
    • do smaku sól, pieprz
    • szczypior gruby

Jak przygotować

Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Ścinamy wierzch bułki i wydrążamy dokładnie środek. Wnętrze bułki dokładnie smarujemy masłem. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kostkę i smażymy na rumiany kolor, następnie dodajemy parówki, również pokrojone w kostkę. Wszystko razem smażymy ok. 7 minut. Na końcu dodajemy poszatkowane pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zdejmujemy z patelni i posypujemy szczypiorem. Przygotowanym farszem wypełniamy bułeczki. Na wierzch wbijamy jajko, dodajemy kilka cienkich plasterków sera cheddar i posypujemy solą i świeżo mielonym pieprzem. Zapiekamy ok. 15 minut, ale warto bułeczek pilnować i zaglądać do nich często, inaczej jajko może nam się ściąć i efekt nie będzie już tak spektakularny:).

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com

Przepis

Sadzone w bułach

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Łososiowa kanapka z prze...

info 2013
Blog: kulinarna-fuzja.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Ryby i owoce morza