Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Torcik kanapkowy z łososiem

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ryby i owoce morza

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • pumpernikiel 6 kromek
    • masło Lurpak klasyczne 100 g
    • jogurt 1 łyżka
    • majonez 1 łyżka
    • musztarda Dijon 1 łyżeczka
    • kurkuma szczypta
    • pieprz biały do smaku
    • wędzony łosoś 6 plastrów
    • starty parmezan 3 łyżki
    • listki ziół np bazylia)(4 szt

Jak przygotować

Jogurt wymieszaj z majonezem i musztardą. Dodaj kurkumę i wymieszaj. Masło utrzyj do białości. Nie przerywając ucierania dodawaj porcjami jogurt z dodatkami. na końcu dodaj 2 łyżki startego sera - wymieszaj dokładnie i dopraw białym pieprzem do smaku. Rozłóż 3 kromki chleba, posmaruj je cienko pastą maślaną. Na pierwszą nałóż plaster łososia, nakryj posmarowaną kromką sklejając ją z pierwszą. Posmaruj pastą górę, nałóż drugi plaster łososia i nakryj trzecią sklejając ją z drugą. Górę posmaruj cieniutko pastą. Przekrój kanapki po skosie na dwa trójkąty. Przekrój plaster łososia na pół i zwiń połówki w dwie różyczki. Udekoruj nimi oraz listkami ziół kanapki. Posyp resztą sera. W ten sam sposób przygotuj dwie kolejne.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Gotuj sam

Przepis

Torcik kanapkowy z łososiem

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Łosoś, chili i rucola - ...

info 2013
Blog: A Bite To Eat
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski