Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Moje włoskie śniadanie

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • Ciabatty 2
    • pomidory 2
    • kulka mozzarelli 1
    • bazylii niewielki pęczek
    • ząbek czosnku 1
    • masło Lurpak do smarowania
    • pestek dyni garść
    • sól i pieprz do smaku
    • oliwy z oliwek kilka kropli

Jak przygotować

Po pierwsze - Przekrój ciabattę na pół, posmaruj delikatnie masłem i zgrilluj na patelni. Następnie każdą część natrzyj przekrojonym ząbkiem czosnku. Po drugie - Dwa pomidory przekrój w ósemki, a następnie usuń z nich pestki (tym razem zależy nam jedynie na miąższu, ale pestki świetnie sprawdzą się jako element zupy lub sosu pomidorowego). Pomidory pokrój w niewielką kostkę. Krótko podsmaż je na patelni, na której grillowałeś ciabatty, dorzuć też do nich drobno posiekany ząbek czosnku, którym nacierałeś pieczywo. Lekko posól, popieprz i skrop niewielką ilością oliwy z oliwek. Po trzecie - Podsmażone pomidory wymieszaj z pokrojoną w podobną kostkę mozzarellą. Następnie solidną porcję takiej mieszanki wyłóż na każdą z ciabatt. Po czwarte - Kanapki posyp uprażonymi pestkami dyni oraz dużą ilością posiekanej drobno bazylii.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
okolicepalnika.blox.pl

Przepis

Moje włoskie śniadanie

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Wąsacz

info 2013
Blog: www.ostranaslodko.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski