Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Pascha szafranowa z owocami

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • tłusty twaróg wiejski 800 g
    • masło Lurpak klasyczne 150 g
    • żółtka surowe 6 szt
    • szafran 1/4 łyżeczki
    • cukier puder 250 g
    • żurawina suszona 50 g
    • morele suszone 100 g
    • płatki migdałowe 50 g
    • gałązki mięty 8 szt

Jak przygotować

Suszone morele i żurawinę sparz wrzątkiem, osącz. Do miseczki wsyp szafran, zalej go 1 łyżką wrzątku. Płatki migdałowe upraż na suchej patelni. Większą część moreli posiekaj drobno. Odłóż po 8 moreli i 8 owoców żurawiny do dekoracji. Utrzyj mikserem masło, nie przerywając ucierania dodawaj po 1 żółtku i łyżce cukru pudru. Do tak utartej masy dodaj szafran (razem z płynem), a następnie dodawaj stopniowo ser. Na końcu dodaj suszone owoce, wymieszaj dokładnie.Salaterki wyłóż gazą jałową, do każdej włóż porcję masy serowej, lekko ugnieć masę, a górę posyp płatkami migdałowymi. Włóż na noc do lodówki. Przed podaniem wywróć porcje paschy na talerzyki, udekoruj je owocami i płatkami migdałowymi. Przed podaniem udekoruj gałązkami mięty i oprósz delikatnie cukrem pudrem.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Gotuj sam

Przepis

Pascha szafranowa z owocami

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Wielkanocne ciasto z kar...

info 2013
Blog: MaKaGiGi
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery