Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Chałka drożdżowa

O przepisie

Czas wykonania: 120 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąka pszenna 500 g
    • jajko 1 szt.
    • cukier 3-4 łyżki
    • mleko 1 szklanka
    • drożdże 1/2 kostki
    • maslo Lurpac 80 g
    • cukier waniliowy 1 opakowanie

Jak przygotować

Masło rozpuścić w rondelku przestudzić. 1/4 szkl mleka lekko podgrzać dodać drożdże 1 łyżkę cukru i mąkę. Do miski przesiać mąkę dodać cukier, cukier waniliowy, ostudzone masło. I drożdże i pozostałe mleko. Ciasto wyrabiać tak długo, aż będzie odchodzić od brzegów miski. Przykryć ściereczką i odstawić w cieple miejsce do wyrośnięcia. Następnie przełożyć do foremki na chałkę lub zapleść ciasto czyli podzielić na trzy wałki i zapleść z nich warkocz. Odstawić do wyrośnięcia. Piec w 200 stopniach około 50 minut.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
kulinarnepysznoscimolki.blogspot.com

Przepis

Chałka drożdżowa

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Semifreddo- tort mrożony

info 2013
Blog: www.czosnekwpomidorach.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski