Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Francuskie ciasteczka migdałowe

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masło 200g
    • cukier puder 200g
    • mąka 80g
    • drobno zmielone migdały 80g
    • białka 6 sztuk

Jak przygotować

Pyszne ciasteczka migdałowe, które odkryłam we Francji. Bardzo łatwe i szybkie do zrobienia. Zazwyczaj podaje je z kawą lub herbatą albo zjadam kilka na śniadanie. Aby było troszkę bardziej kolorowo, do ciasta można dodać barwniki spożywcze. Rozgrzać piekarnik do 190 stopni C°. W rondelku rozpuścić masło na małym ogniu. Białka lekko rozbełtać a następnie mieszając dodać cukier puder, zmielone migdały i mąkę. Na koniec wlać masło i mieszać do uzyskania jednolitej masy. Przelać masę do silikonowych foremek i piec minimum 15 minut.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Kuchnia in the city

Przepis

Francuskie ciasteczka migdałowe

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

listkowe ciasto z pomarańczami

info 2013
Blog: Eksperyment sobotni
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Ciasta i desery