Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Babka Marmurkowa

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąki pszennej szklanka
    • mąki ziemniaczanej niepełna szklanka
    • cukru niepełna szklanka
    • jajka 4
    • masła klasycznego Lurpak 200 g
    • mleka 3/4 szklanki
    • cukru waniliowego łyżka
    • proszku do pieczenia łyżeczka
    • kakao łyżka
    • masło i bułka tarta do wysmarowania formy

Jak przygotować

Margarynę ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Dodajemy żółtka, mąkę z proszkiem do pieczenia i mąkę ziemniaczaną i miksujemy do uzyskania puszystej masy. Stopniowo i ciągle miksując dolewamy mleka. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Przekładamy do ciasta i delikatnie mieszamy łyżką. Do wysmarowanej margaryną i wysypanej bułką tartą formy z kominem przelewamy 2/3 masy. Do reszty dodajemy kakao, mieszamy i wylewamy na wierzch. Pieczemy ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
kraina-tysiaca-smakow.blogspot.com

Przepis

Babka Marmurkowa

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

przepisy.com

info 2013
Blog: www.przepisy.com
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Przekąski