Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Rozważania o kuchni i nie tylko

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masła Lurpak 30g
    • cukru 75g
    • żółtka 3
    • zmielonych migdałów 2 łyżki
    • mleka 125ml
    • płatki migdałowe 1 łyżeczka
    • jabłko 1
    • płatków migdałowych 4 łyżki
    • miodu 1 czubata łyżka
    • żubrówki 50ml

Jak przygotować

Masło rozpuszczamy i studzimy. Miksujemy z cukrem i żółtkami. Dodajemy migdały i wlewamy mleko. Miksujemy. Wlewamy ciasto w formy do sufletów. Na środek dajemy ponacinaną i poprzetykaną płatkami migdałowymi cząstkę jabłka, posypujemy cynamonem. Pieczemy 30 minut w 170 stopniach. Na patelni rozpuszczamy miód, dorzucamy płatki migdałowe i smażymy. Dolewamy żubrówkę, czekamy aż płyn odparuje i lekko zgęstnieje. Polewamy karmelem z migdałami jabłeczniki.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Rozważania o kuchni i nie tylko

Przepis

Rozważania o kuchni i nie tylko

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Klasztorna chata

info 2013
Blog: Pokochaj gotowanie
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery