Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Crumble migdałowe z truskawkami i wiśniami

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • truskawki 500g
    • wiśnie 100g
    • migdały 125g
    • mąka pszenna 110g
    • brązowy cukier 80g
    • zimne masło Lurpak 75g
    • proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    • esencja rumowa 1 łyżka

Jak przygotować

Truskawki pokroić na ćwiartki i wraz z wypestkowanymi wiśniami wrzucić do naczynia do zapiekania. 25g migdałów zmielić blenderem na proszek, dodać do owoców wraz z połową cukru i esencją rumową. Wszystko wymieszać. Masło pokroić w kostkę i utrzeć z mąką i proszkiem do pieczenia. Resztę migdałów posiekać (można też użyć płatków migdałowych). Migdały i brązowy cukier dodać do utartej kruszonki, która następnie wyłożyć na owoce. Zapiekać przez 30 minut w 200C. Po wyjęciu z piekarnika odstawić na 10 minut do ostygnięcia.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
gotujeSy

Przepis

Crumble migdałowe z truskawkami i wiśniami

Zadanie

Wszystko z truskawkami

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Crumble z rabarbarem i t...

info 2013
Blog: A Bite To Eat
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski