Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Sałata z pieczonymi pomidorami, paprykami, świeżymi truskawkami i bundzem.

O przepisie

Czas wykonania: 120 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • pomidory malinowe 4 szt
    • papryki czerwone łagodne 4 szt
    • truskawki, maliny 0,4 kg
    • miód lipowy 1 łyżka
    • oliwa 1/3 szklanki
    • balsamico 1 łyżka
    • sól, pieprz, tymianek, rozmaryn 2 szczypty
    • bundz 0,2 kg

Jak przygotować

Świeże pomidory, nie obierając, kroimy na połówki, układamy na lekko zwilżonej olejem blasze, uprzednio bardzo solidnie doprawiając grubo zmielonym pieprzem, solą oraz cukrem trzcinowym, a także rozmarynem i tymiankiem. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez półtorej godziny. Przez godzinę równocześnie pieczemy czerwone soczyste papryki, które po lekkim wystudzeniu w zamkniętej torebce, obieramy ze skórki. Na dużych talerzach rozkładamy papryki i upieczone pomidory oraz niezbyt cienko pokrojone plastry bundzu lub innego raczej łagodnego w smaku i zapachu sera. Całość dekorujemy obficie przekrojonymi na połówki lub ćwiartki świeżymi słodkimi truskawkami i malinami. Polewamy sosem przygotowanym ze zmiksowanych truskawek i malin z dodatkiem balsamico, miodu oraz oliwy. Podajemy z czosnkowymi grzankami przygotowanymi z masłem Lurpak.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
ekuchareczka.pl

Przepis

Sałata z pieczonymi pomidorami, paprykami, świeżymi truskawkami i bundzem.

Zadanie

Pomysłowe grillowanie z Apetiną

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

pieczona owsianka jogurt...

info 2013
Blog: www.tastyy.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Przekąski