Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • sera Arla Apetina Classic, Pół kostki (ok. 100g)
    • kremowego, śmietankowego serka homogenizowanego 2 duże łyżki
    • papryczki chilli z pestkami pół
    • zielonych i czarnych oliwek kilka
    • z połowy cytryny sok
    • aromatyzowanej tymiankiem oliwy kilka kropli
    • ząbki czosnku 2
    • morska sól
    • ziołowy pieprz

Jak przygotować

Wykonanie: 1. Ser feta rozdrabniamy widelcem na gładką masę, łączymy z kremowym serkiem. 2. Papryczkę chilli, czosnek i oliwki siekamy w bardzo drobną kosteczkę. 3. Całość ucieramy z solą morską. 4. Dodajemy do serków, skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku sokiem z cytryny i pieprzem ziołowym. Prosty smaczny dip, który możemy podać do szaszłyków, karkówki, grillowanych warzyw, a także znakomicie sprawdzi się zestawiony z grillowaną rybką:).

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com

Przepis

Dip z sera feta idealny do grillowanych potraw

Zadanie

Pomysłowe grillowanie z Apetiną

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Mus z bakłażana i fety n...

info 2013
Blog: kulinarna-fuzja.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 30min
Kategoria: Ryby i owoce morza