Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Sałatka z fetą i arbuzem

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Sałatki

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • arbuz 1 kilogram
    • Ser Arla Apetina 200g
    • oliwki zielone 150g
    • czerwona cebula 1 sztuka
    • rukola garść
    • oliwa 2 łyżki
    • sok z cytryny 1 łyżka
    • mięta kilka listków
    • papryczka chilli 1 sztuka
    • sól szczypta
    • świeżo zmielony pieprz szczypta

Jak przygotować

Ta pyszna sałatka to idealny dodatek do dań z grilla na upalne dni. Z arbuza odkrawamy skórę i wybieramy nasiona. Kroimy go w centymetrową kostkę; oliwki kroimy na pół; a ser Arla Apetina w kostkę. Cebule kroimy w cienkie piórka i skrapiamy sokiem z cytryny Przekładamy składniki do miski, dodajemy porwane liście rukoli. Doprawiamy solą, pieprzem oraz dodajemy posiekana ostra papryczkę. Skrapiamy oliwą i całość mieszamy. Posypujemy listkami mięty i schładzamy kilka chwil w lodówce. Podajemy jako dodatek do mięsnych dań z grila

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
www.przepisy.com

Przepis

Sałatka z fetą i arbuzem

Zadanie

Pomysłowe grillowanie z Apetiną

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Dip z sera feta idealny ...

info 2013
Blog: www.moje-kulinarne-rozterki.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski