Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Łososiowa kanapka z przepiórczym jajkiem sadzonym

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Ryby i owoce morza

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • bułka wieloziarnista 1
    • plastry wędzonego łososia 4
    • łyżki chrzanu pomijamy jeśli nie lubimy)(2
    • ogórek kiszony 1
    • łyżki masła Lurpak solone 3
    • duża garść kiełków np.brokuła 1
    • kawioru czerwonego lub czarnego opcjonalnie)(odrobina
    • jajka przepiórcze 2

Jak przygotować

Bułkę opiekamy w piekarniku lub tosterze (musi być chrupiąca, ale nie spieczona). Ogórka kroimy na plasterki. Na rozgrzaną patelnię nakładamy łyżkę masła i wlewamy na środek jajka. Czekamy, aż białko się zetnie (ścina się bardzo szybki i trzeba uważać, aby nie przypalić). Zdejmujemy z ognia i nakładamy na talerzyk.Jeszcze ciepłą bułkę przekrawamy i każdą połówkę smarujemy pozostałą ilością masła (czekamy chwilę, aby się rozpuściło). Nakładamy chrzan, plasterki ogórka i łososia. Na wierzch kładziemy jajka sadzone i posypujemy kiełkami. Opcjonalnie dodajemy odrobinę kawioru. Jemy najlepiej jeszcze na ciepło...

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
kulinarna-fuzja.blogspot.com

Przepis

Łososiowa kanapka z przepiórczym jajkiem sadzonym

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Kolorowe mini kanapki

info 2013
Blog: elka72.bloog.pl
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski