Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Kanapka ze śledziem

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Ryby i owoce morza

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • płat śledzia w oliwie 1
    • bagietka 5
    • cebula 1/2
    • natka pietruszki 1 gałązka
    • rzażucha 1 łyżeczka
    • masło Lurpak 1 łyżka

Jak przygotować

Krok 1 . Bagietkę pokroić w ukośne plasterki. Płaty śledzia pokroić w ukośne plasterki. Krok 2 . Cebulę pokroić w paski i podsmażyć na rozgrzanej oliwie 1-2 minuty ,wyłożyć na talerzyk. Do tej samej oliwy wrzucić listki natki pietruszki na parę sekund (nabierze intensywnego koloru i kruchości.) ostrożnie wyłożyć. Krok 3 . Pokrojone plastry bagietki zgrillowć z jednej strony. Krok 4 . Z grillowaną stronę bagietki posmarować masłem Krok 5 . Na tak przygotowaną kromkę położyć : listek natki, cebulkę ,plaster śledzia i na koniec posypać rzeżuchą .

Głosuj na przepis i blog

Eli gotowanie

Blog
Eli gotowanie

Przepis

Kanapka ze śledziem

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Bruschetta z łososiem i ...

info 2013
Blog: Cuisine de Remi
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Ryby i owoce morza