Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Przekąski

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • bagietka pełnoziarnista 1 mała
    • polędwiczki wieprzowej 8 plastrów
    • roszponki 2 garści
    • ananasa 5 plastrów
    • mango 1/2
    • masła kilka łyżek
    • ostrej papryki łyżka
    • sól świeżo zmielona
    • pieprz świeżo zmielony
    • z ostrymi przyprawami do smaku)(młynek

Jak przygotować

Pracę rozpoczynamy od lekkiego rozbicia plastrów polędwiczki i posypania ich ostrą papryką, solą i pieprzem. Podsmażamy je na rozgrzanym maśle, aż się zrumienią. Mango po oddzieleniu od pestki drobno kroimy. Ananasa kroimy w niewielkie kawałki. Podsmażamy również na maśle, aż mango zmieni się w mus. Na rozkrojonej bagietce układamy roszponkę, lekko oprószamy ją solą, następnie układamy polędwiczki, a na wierzchu mus z mango i ananasa. Całość posypujemy odrobiną ostrych przypraw.

Głosuj na przepis i blog

Pora coś zjeść

Blog
Pora coś zjeść

Przepis

Pełnoziarnista bagietka z polędwiczką wieprzową i musem z mango i ananasa

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Burger “Kołodziej” z gri...

info 2013
Blog: PasjaSmaku
Trudność:
Czas wykonania: 15min
Kategoria: Przekąski