Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Razowe kanapki z wędzonym łososiem i sałatką z kopru włoskiego

O przepisie

Czas wykonania: 15 min.
Kategoria: Ryby i owoce morza

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • kromki razowego chleba 4
    • lekko solonego masła lurpak 30g
    • bulwa kopru włskiego 1
    • białej cebuli połowa
    • natki pietruszki pęczek
    • koperku pęczek
    • gęstego jogurtu naturalnego 2 łyżki
    • posiekanych kaparów 8
    • chrzanu łyżka
    • ostrej papryki szczypta
    • wędzonego łososia opakowanie

Jak przygotować

Kroimy koper włoski w cieniutkie piórka lub kosteczkę, a następnie łączymy z cebulą, kaparami, pietruszką, chrzanem i jogurtem naturalnym. Doprawiamy sokiem z cytryny, ostrą papryką, solą i pieprzem. Dokładnie mieszamy. Kromki chleba opiekamy w tosterze, smarujemy solonym masłem. Na górę nakładamy sałatkę z kopru włoskiego, a następnie plastry wędzonego łososia. Dekorujemy koperkiem i drobno posiekaną dymką. Smacznego!

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
starvingcool

Przepis

Razowe kanapki z wędzonym łososiem i sałatką z kopru włoskiego

Zadanie

Kanapki de luxe

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Wykwintny tort chlebowy

info 2013
Blog: Doprawione Fantazją
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Przekąski