Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Tarta z owocami na szybkim cieście

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • mąki 300 g
    • cukru 100 g
    • masła Lurpak 200 g
    • proszku do pieczenia 2 łyżeczki
    • cukru waniliowego 2 łyżeczki
    • budyń śmietankowy 1
    • do budyniu mleko
    • np. wisnie, jabłka owoce

Jak przygotować

1. Przygotowujemy ciasto. Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier puder i masło (w temperaturze pokojowej). Możemy opcjonalnie dodać proszek do pieczenia, aby ciasto wyrosło i było bardziej puszyste. Wyrabiamy. Ciasto obklejamy formę i nakłuwamy widelcem. Wkładamy na około 10-15 min do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Środek formy możemy obciążyć, aby nie porobiły się górki z ciasta, ale nie jest to konieczne. 2. Jabłka kroimy na małe kawałki, wiśnie drążymy. Przygotowujemy budyń zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Po wyjęciu ciasta z piekarnika, wykładamy jabłka, wiśnie i posypujemy je cukrem waniliowym, a na wierzch wylewamy budyń. Wierz mozemy udekorować wisniami. Wkładamy znów do piekarnika i zapiekamy około 25 minut.

Głosuj na przepis i blog

Bizneswoman w kuchni

Blog
Bizneswoman w kuchni

Przepis

Tarta z owocami na szybkim cieście

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Babeczki tiramisu

info 2013
Blog: Wędrówki po kuchni
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Ciasta i desery