Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Makaroniki migdałowe z kremem kawowym

O przepisie

Czas wykonania: pow. 2 godz.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • migdały 25 dag
    • cukier puder 35 dag
    • białka 5szt
    • limonka pół
    • mąka pszenna 1 łyżka
    • masło Lurpak klasyczne 200g
    • mleko zagęszczone 150 ml
    • kawa rozpuszczalna 1 łyżka
    • gorąca woda 1 łyżka
    • czekolada deserowa 100 g
    • masło klasyczne Lurpak 1 łyżka
    • mleko 1 łyżka

Jak przygotować

Ubij pianę z białek, dodaj cukier puder. Ubijaj do chwili, aż cukier całkiem się rozpuści a masa będzie gęsta. Dodaj zmielone migdały, mąkę i sok z limonki, wymieszaj. Na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce układaj owalne placuszki o kształcie jajeczek. Upiecz makaroniki w średnio nagrzanym piekarniku. Przygotuj krem. Rozpuść kawę w gorącej wodzie, dodaj ją do mleka skondensowanego - wymieszaj. Zmiksuj masło na puszystą masę. Nie przerywając miksowania cienką strużką wlewaj kawę z mlekiem. Ostudzone makaroniki przekładaj kremem kawowy za pomocą szprycy zlepiając je po dwa. Rozpuść czekoladę z dodatkiem masła i mleka w kąpieli wodnej. Udekoruj ciasteczka czekoladą jak pisanki.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Gotuj sam

Przepis

Makaroniki migdałowe z kremem kawowym

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Wielkanocne ciasto z kar...

info 2013
Blog: MaKaGiGi
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery