Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Apple roses

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • jabłka 2
    • opakowania ciasta francuskiego 2
    • sok z cytryny 1
    • masła Lurpak 10 gr
    • kropli esencji waniliowej 5
    • łyżki cynamonu 2

Jak przygotować

Jabłka myjemy i kroimy w ćwiartki, wycinamy środek z pestkami pozostawiając na jabłkach skórkę. Kroimy na cienkie plastry. Wkładamy do miski , zalewamy sokiem z cytryny. Dolewamy wody tak, aby jabłka były pokryte wodą. Arkusz ciasta francuskiego rozkładamy na desce lub stolnicy. Z ciasta francuskiego wycinamy paski o szerokości 2,5 cm. Posypujemy cukrem i cynamonem. Odcedzamy jabłka na sitko. Układamy plastry jabłek na paskach ciasta francuskiego, tak aby każdy plaster delikatnie się na siebie nakładał. Rolujemy paski ciasta francuskiego wzdłuż. Rozgrzewamy piekarnik do 180 °C. Szykujemy formę do pieczenia muffinów i w każdy otwór wykładamy formę do muffinek papierkową. Wkładamy w każdy otwór apple roses. Masło rozpuszczamy w kuchence mikrofalowej i dodajemy trochę esencji waniliowej. Smarujemy pędzelkiem każdy apple roses. Wkładamy do piekarnika na 15 minut. Następnie studzimy na kracie. Poddajemy z cukrem pudrem.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
kalejdoskoprenaty.blogspot.com

Przepis

Apple roses

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Sernik jak chmurka z kru...

info 2013
Blog: pieczonetruskawki.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 60min
Kategoria: Ciasta i desery