Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Egzotyczne Blodnie

O przepisie

Czas wykonania: 30 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • miękkie masło Lurpak 120 g
    • mąka pszenna 120 g
    • cukier z trzciny cukrowej 180 g
    • biała czekolada 100 g
    • posiekane w kostkę suszone morele 50 g
    • jajko 1 szt.
    • olejek waniliowy 1 łyżeczka
    • wiórki kokosowe 50 g
    • soli szczypta

Jak przygotować

Krok 1 Do miski lub garnka dodajemy miękkie masło, cukier z trzciny cukrowej i całość dokładnie mieszamy. Następnie dodajemy jajko, olejek waniliowy i ponownie całość dokładnie mieszamy na gładki krem. Krok 2 Do naszej masy dodajemy mąkę, szczyptę soli i ponownie całość dokładnie mieszamy i miksujemy, aż uzyskamy jednolitą konsystencje. Na koniec dodajemy drobno posiekaną czekoladę, posiekane morele oraz wiórki kokosowe. Ponownie całość dokładnie mieszamy i przekładamy ciasto do formy o wymiarach 22 x 22 cm lub zbliżonej, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto jest dość gęste więc należy je dokładnie i równo rozprowadzić po całej powierzchni formy. Krok 3 Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 C i pieczemy przez ok. 25 min. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto w środku już jest upieczone – z wierzchu jest miękkie, ale po wystudzeniu trochę stwardnieje – więc uważajcie aby nie trzymać ciasta zbyt długo w piekarniku.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
deserektv.pl

Przepis

Egzotyczne Blodnie

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Sernik ""złota rosa

info 2013
Blog: kraina-tysiaca-smakow.blogspot.com
Trudność:
Czas wykonania: 120min
Kategoria: Przekąski