Cookie Zamknij

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Korzystając ze strony wyrażasz zgodę na używanie cookie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami swojej przeglądarki. Więcej szczegółów w naszej "Polityce Cookies".

Kulinarny Blog 2013 Lurpak

Nazwa przepisu - Babeczki tiramisu

O przepisie

Czas wykonania: 60 min.
Kategoria: Ciasta i desery

Przepis na blogu autora

Składniki

  • główne składniki
    • masła Lurpak 110g
    • jasnego brązowego cukru 110g
    • mąki pszennej 110g
    • łyżeczki proszku do pieczenia 1/2
    • łyżeczki sody oczyszczonej 1/2
    • łyżeczki kawy rozpuszczalnej w proszku 2,5
    • łyżki likieru whisky cream 3
    • jajka 2
    • śmietany kremówki 300 ml
    • łyżki cukru pudru 2
    • łyżki ciemnego kakao 3

Jak przygotować

Ciasto: Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową.Mąkę,proszek i sodę przesiewamy i odstawiamy.Masło ucieramy na puszystą masę.Dodajemy partiami cukier,nie przerywając ucierania.Następnie dodajemy po jednym jajku cały czas mieszając i kawę.Do masy dodajemy suche składniki i likier.Mieszamy do uzyskania jednolitej masy.Formę do muffinek wykładamy papilotkami.Każdą z nich napełniamy ciastem do 3/4 wysokości i wyrównujemy.Pieczemy w temperaturze 180'C około 20-25 minut do tak zwanego suchego patyczka. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno.Dodajemy stopniowo cukier i mieszamy.Babeczki ozdabiamy kremem śmietankowym.Użyłam do tego tylki o szerokości 9 mm. Wierzch posypujemy ciemnym kakao.Przechowujemy w lodowce.

Głosuj na przepis i blog

Tu może być twoje zdjęcie

Blog
Wędrówki po kuchni

Przepis

Babeczki tiramisu

Zadanie

Słodkie szaleństwo

Podziel się przepisem

Facebook Blip Wykop Śledzik

Następny przepis

Colomba di Pasqua

info 2013
Blog: Cuisine de Remi
Trudność:
Czas wykonania: 200min
Kategoria: Ciasta i desery